Bel een ervaren letselschade specialist in uw regio

phone0800 5550800 (gratis)

Medische fout met dwarslaesie tot gevolg

Op haar 55ste wordt een receptioniste geopereerd aan een hernia. Het was een standaardoperatie en over risico’s hoefde volgens de behandelend orthopeed niet te worden gesproken.

Eenmaal wakker wordend uit de narcose merkt ze dat er een raar gevoel heeft in beide benen en dat er toenemend gevoelloosheid in de benen lijkt op te treden. Hoewel zijzelf, haar man en haar beide dochters alarm slaan, heeft de verpleging het te druk met andere zaken om de behandelend orthopeed aan het bed te roepen.

Na een dag van ongerustheid komt de arts langs, die zichtbaar schrikt en alarm slaat. Het is echter te laat en ingrijpen heeft geen zin meer. De zenuwen in het ruggenmerg hebben te lang beklemd gezeten.

Om recht te hebben op letselschade bij medische fouten moet er:

  • Aanwijsbare letselschade zijn
  • Een verwijtbare fout zijn gemaakt

Jarenlang wordt door de verzekeraar beweerd dat het een complicatie zou zijn en geen verwijtbare fout. De betrokken advocaat via LetselschadeRechtsbijstand.nl laat het er niet bij zitten en dwingt een onafhankelijk onderzoek af. Uit dit onderzoek komt duidelijk naar voren dat de dwarslaesie een gevolg is van een verwijtbare fout, namelijk een dag te laat reageren op zeer duidelijke signalen dat er iets niet klopt.

De receptioniste kan nooit weer lopen. Hoewel de schade eigenlijk niet in geld is uit te drukken, krijgt zij een ruime schadevergoeding voor het feit dat zij nooit meer kan lopen.

Terug naar alle cases.

Bel gratis:

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg