Bel een ervaren letselschade specialist in uw regio

phone0800 5550800 (gratis)

Geweldsmisdrijven

Hieronder worden zaken beschreven waaruit blijkt dat de advocaten van LetselschadeRechtsbijstand.nl veel ervaring hebben met geweldsmisdrijven en deze zaken in veel gevallen tot een goed einde weten te brengen.

Geweldsmisdrijf met hersenletsel
Een 23 jarige student wordt tijdens zijn vakantie in Benidorm tijdens het uitgaan aangevallen en zwaar mishandeld door twee andere Nederlanders. Hij zou teveel aandacht hebben besteed aan hun vriendinnen en zich arrogant hebben gedragen.

De student schakelt een advocaat in via LetselschadeRechtsbijstand.nl. Deze gaat voortvarend te werk. Al voordat de strafzaak begint, roept de advocaat getuigen op via de civiele rechter.

De advocaat doet dit om twee redenen:

  • Het leveren van aanvullend bewijs voor de strafzaak om de goede afloop zeker te stellen.
  • Makkelijk kunnen bewijzen dat de schadeclaim terecht is.

De getuigen verklaren allemaal dat de twee daders zonder enige aanleiding zijn gaan slaan en schoppen. Ook verklaarden de getuigen dat zelf toen het slachtoffer al buiten bewustzijn was men door bleef schoppen op het hoofd van het slachtoffer.

De daders krijgen in de strafzaak een jaar celstraf en moeten een voorschot op de schade betalen. In de civiele rechtzaak voor de schadevergoeding krijgt de student een bedrag toegewezen dat past bij de emotionele en lichamelijke letselschade die hij heeft opgelopen.

Zedendelict verhaald op verzekeraar
Nadat de vader de studente Nederlands haar vanaf haar 7de tot haar 12de had misbruikt heeft zij op haar 20ste alsnog aangifte gedaan tegen haar vader. De vader bekent gelukkig direct maar heeft geen geld de therapie en vertraging in haar studie te betalen.
De studente schakelt een advocaat in van LetselschadeRechtsbijstand.nl. Deze zoekt uit of de schade is te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekeraar van de vader. Het is een moeilijke zaak Men had namelijk na eerdere rechtspraak de polisvoorwaarden aangescherpt. De advocaat was van mening dat dit niet op de studente kon worden toegepast en er wel een schadevergoeding moest worden uitgekeerd. De Rechtbank wees het verzoek op de schadevergoeding af. De advocaat liet het er niet bij zitten. De studente kreeg uiteindelijk via het Gerechtshof haar gelijk.

De aansprakelijkheidsverzekeraar van de vader moest een schadevergoeding uitkeren, gebaseerd op:

  • Therapiekosten
  • Een voorschot op het smartengeld
  • € 12.000 kosten door studievertraging
Terug naar alle cases.

Bel gratis:

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg